Villámvédelem a tervezéstől a kivitelezésen át a felülvizsgálatig

A megfelelően működő villámvédelmi rendszer biztosításának terhét teljeskörűen levesszük az ön válláról. A jelenlegi rendszer felülvizsgálatában, tanácsadásban, a szükséges helyreállítások elvégzésében, igény esetén akár egy teljesen új villámvédelmi rendszer kialakításában, a szükséges kockázat elemzések, tervek elkészítésében, a kivitelezésen át a rendszer validálásáig és a hosszú távú karbantartásban is a segítségére leszünk.

Közintézmények

Irodaházak

Üzletek

Gyárak

Társasházak

Szállodák

Naperőművek

Logisztikai központok

Miért fontos a villámvédelem?

A megfelelő szakmai alapokkal tervezett, kivitelezett és karbantartott villámvédelmi rendszerek képesek mérsékelni a villámcsapás okozta károkat. Tudatos vezetőként tehát az ön kiemelt feladata, hogy csapatunk segítségével együtt biztosítani tudjuk a szükséges hátteret a megbízható villámvédelmi rendszer kialakításához.

A teljes folyamatban számíthat a segítségünkre
Ügyfeleink villámvédelmi rendszereinek megbízható és biztonságos működésében nem ismerünk kompromisszumot, ezért a szabványokon felül a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (www.mee.hu) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (www.mabisz.hu) ajánlásait is figyelembe vesszük a villám és túlfeszültség védelemre vonatkozóan. Villámvédelem tekintetében tehát lefedjük az egész spektrumot: a tervezéstől kezdve a külső, belső villámvédelmi rendszer kivitelezésen át a felülvizsgálatig és a hosszú távú karbantartásig.
Minőségi alapanyagok a megbízható biztonságért
A tervezés, a felhasznált anyagok és eszközök tekintetében mindig a legmagasabb minőségre törekszünk. A legmegbízhatóbb német gyártók (DEHN, OBO, Pröpster) termékeit használjuk a mindenki számára optimális és költséghatékony kivitelezés során, hiszen az elmúlt évek tapasztalata alapján így tudunk hosszú távon is megbízható megoldást nyújtani a villámvédelemben.
Villámvédelmi tervezés és tanácsadás
Célunk a villámvédelmi rendszer tervezésével, hogy az építményre telepítendő külső és belső villámvédelmi rendszer, villámcsapás esetén mérsékelje vagy adott esetben megakadályozza a villámlás káros hatásait. A fő cél az emberi életre gyakorolt káros hatások, a tűzveszély és az anyagi károk elkerülése. A külső és belső villámvédelmi tervezés során egy komplett tervet készítünk, amely tartalmazza az összes villámvédelmi eszközt. A tervezés során figyelembe vesszük az épület mikrokörnyezetét is, és megvalósítási tanulmányt végzünk. Külső és belső villámvédelmi rendszerek tervezése során a DEHN support Toolbox rendszerét használjuk, mely teljesen lefedi az MSZ EN 62305-x szabványsorozat követelményeit. A rendszer segítségével kockázatelemzést végzünk, kiszámoljuk a veszélyes megközelítési távolságot, meghatározzuk a felfogó rudak hosszát és minimális földelő méreteket.
Túlfeszültség védelem
A villámvédelmi rendszerek kiépítésének egyik fontos kérdése, hogy a jogszabályi kötelezettségen felül a legfontosabb eszközök túlfeszültség elleni védelmét is biztosítsuk. A külső villámvédelem önmagában nem elég az ilyen jellegű zavarok kiküszöbölésére, mivel a fellépő túlfeszültségek széles energia, feszültség és frekvencia spektruma miatt az egész épületre, objektumra kiterjedő, egymásra épülő komplett külső és belső villámvédelmi rendszert kell kialakítani. A túlfeszültség védelmi készülékek megvédik az elektromos rendszereket és eszközöket a villám másodlagos hatásai, úgymint túl magas feszültség által okozott károktól. A megjelenő túlfeszültségeket olyan szintre korlátozza, amelyek már nem okozhatnak meghibásodásokat.

Bízza ránk a teljes folyamatot

Kapcsolatfelvétel

Tanácsadás, kockázat értékelés

Villámvédelmi tervezés

Villámvédelmi kivitelezés

Túlfeszültség védelem

Villámvédelmi felülvizsgálat

A legfontosabb kérdések a villámvédelemben

A villámvédelemmel kapcsolatban:

Villámvédelem tekintetében lefedjük az egész spektrumot a tervezéstől kezdve a külső, belső villámvédelmi rendszer kivitelezésen át a felülvizsgálatig bezárólag.  A tervezés és felhasznált anyag tekintetében a legmagasabb minőségre törekszünk a DEHN SE termékeit használjuk a mindenki számára optimális és költséghatékony kivitelezés során. PRTT megoldásai az emberélet, eszköz, objektum védelmet helyezik fő fókuszba a gördülékeny katasztrófa védelemi bejárás mellett a megrendelőink számára.

Célunk a villámvédelmi rendszer tervezésével, hogy az építményre telepítendő külső és belső villámvédelmi rendszer, villámcsapás esetén megakadályozza mérsékelje a villámlás káros hatásait.

Alapvetően az emberi életre gyakorolt káros hatás, a tűzveszély és az anyagi kár elkerülése a fő cél, a berendezések védelme mellett.

Külső és belső villámvédelmi rendszerek tervezése során a DEHN support Toolbox rendszerét használjuk, mely teljesen lefedi az MSZ EN 62305-x szabványsorozat követelményeit. A rendszer segítségével kockázatelemzést végzünk, kiszámoljuk a veszélyes megközelítési távolságot, meghatározzuk a felfogó rudak hosszát és minimális földelő méreteket. Belső villámvédelemi rendszer feladata az épületek vagy berendezések belsejében a villám másodlagos hatásai következtében keletkező károk megelőzése, mérséklése. Komplett túlfeszültség védelmi rendszer tervezése és méretezése.

A külső és belső villámvédelmi tervezés során egy komplett tervet kapunk, mely tartalmazza az összes villámvédelmi eszközt. Figyelembe vesszük az épület mikrokörnyezetét és megvalósítási tanulmányt végzünk.

Gyakran találkozunk olyan megkereséssel, hogy megbíznak egy tervező céget a villámvédelmi rendszer tervezésével és a terv elkészülte után keresnek egy kivitelező céget a telepítéshez. Zöld mezős beruházás esetében ez a folyamat jól működik, de már meglévő épület esetében felmerülhetnek nehézségek. 
Alapvetően a terv jó, csak a tervező sokszor nem veszi figyelembe az épület, objektum mikrokörnyezetét. Megvalósítási tanulmányt nem végez és ezért sok esetben nagyon nehezen megvalósítható vagy indokolatlanul magas járulékos költséggel jár a projekt.

Mi komplett villámvédelmi megoldást nyújtunk egy kézből. A külső és belső villámvédelmi rendszerek tervezésétől kezdve a védelmi rendszerek kivitelezésig és felülvizsgálatáig befejezve.

Korábban telepített villámvédelmi rendszerek esetében a felülvizsgálatok során feltárt nem megfelelőségekre akció tervet álltunk össze és ezek alapján helyreállítjuk és validáljuk a rendszert.

A túlfeszültség védelmi készülékek megvédik az elektromos rendszereket és eszközöket a villám másodlagos hatásai, úgymint túl magas feszültség által okozott károktól.

A megjelenő túlfeszültségeket olyan szintre korlátozza, amelyek már nem okozhatnak meghibásodásokat. Ezért a külső villámvédelem önmagában nem elég az ilyen jellegű zavarok kiküszöbölésére, mivel a fellépő túlfeszültségek széles energia, feszültség és frekvencia spektruma miatt az egész épületre, objektumra kiterjedő, egymásra épülő komplett külső és belső villámvédelmi rendszert kell kialakítani.

Célunk a villámvédelmi felülvizsgálattal, hogy megvizsgáljuk az építmény villámvédelmi rendszerének megfelelőségét, ami a villámcsapás esetén segít megakadályozni, mérsékelni a villámlás káros hatásait. Alapvetően az emberi életre gyakorolt káros hatás, tűzveszély és az anyagi kár elkerülése a fő cél.

A villámvédelmi felülvizsgálatot az Országos Tűzvédelmi szabályzat aktuális előírásai szerint végezzük. Villámvédelmi tervezést és felülvizsgálatot két kategóriára osztjuk: NORMA szerinti (MSZ EN 62305) és NEM Norma (MSZ 274 korábbi tervezés, mint az előíró rendelet).

Igen. A felülvizsgálat során dokumentációt készítünk, mely a feltárt nem megfelelőségeket tartalmazza és a nem megfelelőségek elhárítására teszünk javaslatokat és kínálunk megoldásokat. Igény szerint villámvédelmi tervet készítünk és kivitelezést vállalunk.

Általánosságban elmondható, hogy létesítést követően, átadás előtt az első felülvizsgálatot, a létesítés során, a később eltakarásra kerülő részek eltakarása előtt érdemes villámvédelmi vizsgálatot elvégezni. Ezen felül a villámvédelmi vizsgálatot az építmény átalakítását, bővítését és különleges eseményt követően is szükséges elvégezni.

Ezen felül időszakos felülvizsgálatra a robbanásveszélyes épületek esetén 3 évente, egyéb épületek esetében pedig 6 évente van szükség.

Alapvetően minden vállalkozásnak kötelező: gyáraknak, üzemeknek, erőműveknek, irodaházaknak, bevásárlóközpontoknak, közintézményeknek, iskoláknak, kórházaknak.

Ezen felül időszakos felülvizsgálatra a robbanásveszélyes épületek esetén 3 évente, egyéb épületek esetében pedig 6 évente van szükség.

Bemutatjuk referenciáinkat

Villámvédelem

Alpine elektronikai gyártó cég

Villámvédelem

MVM ÉMÁSZ régióközpont

Villámvédelem

Fővárosi vízművek

Miért válasszon bennünket?

Kiemelkedő szakértelem

Teljes körű szolgáltatások

A megelőzésben hiszünk

Rugalmasság és ügyfélközpontúság

24/7 villamos üzemviteli ügyelet

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ha szeretné, hogy hosszú távon megbízható partnerek legyünk villamossági hálózatainak és eszközeinek működésében, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével, vagy elérhetőségeink egyikén!

Mi az űrlap elküldése után 24 órán belül válaszolunk önnek.
A felmérés és az árajánlat adás ingyenes!

PRT Technology Kft.

Budapesti irodánk

1124 Budapest Mártonhegyi út 58/d

Székhelyünk

3232 Gyöngyös, Hegyalja út 46.